Morgen: Saved by the Bell !!!

 

Saved by the bell

Schoolbellen luiden voor het recht op goed onderwijs!

Ook dit jaar luiden honderden scholen in het hele land op vrijdag 5 oktober de schoolbel extra veel en lang.

Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar wereldwijd horen meer dan 264 miljoen kinderen en jongeren de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Om allerlei redenen kunnen die kinderen niet naar school gaan. Nochtans is goed onderwijs dé hefboom voor ontwikkeling.

Daarom vraagt Studio Globo aan alle scholen om op 5 oktober de schoolbel extra te laten rinkelen. Dat is de symbolische actie Saved by the bell.

Op 5 oktober is het ook de Internationale dag van de Leerkracht. We zetten niet alleen onze eigen leerkrachten in de schijnwerpers, maar ook alle leerkrachten overal ter wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven.

Met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (of SDG’s) vraagt men wereldwijd meer aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs. Het is niet alleen belangrijk dat kinderen en jongeren naar school gaan, ook het aangeboden onderwijs moet van goede kwaliteit zijn om het schooltraject succesvol af te ronden. Alle actoren moeten hun verantwoordelijkheid nemen: de overheid, de schooldirecties, de leerkrachten … maar ook de ouders en de leerlingen zelf.

Met Saved by the bell willen we de politici en beleidsmakers herinneren aan hun engagement om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (of Sustainable Development Goals) te realiseren tegen 2030.

Vorig jaar deden meer dan 500 scholen mee; goed voor zo’n 145.000 leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten. Ook in het buitenland klinkt er meer en meer belgeluid voor het recht op goed onderwijs.

Ook onze school sluit bij de actie aan!

Morgenvroeg hoeven de kinderen voor één keer de boekentas niet naar zijn normale plaats te brengen maar op het muurtje van de speelplaats achter te laten.

Daarna luiden we samen met Vicepremier, titelvoerend burgemeester en tevens minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om 9u de schoolbel voor alle kinderen in de hele wereld die recht hebben op goed onderwijs.

Tot morgen!

Groetjes
Juf Stefanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s