Buitenlesdag ☀️🌞

Advertenties

Verkennen-Lezen en Begrijpen-Memoriseren-Controleren en Herhalen! Volgende week maandag 19/03 – Toets W.O.

Niet vergeten! Volgende week maandag 19/03 toets W.O. Focusthema 5.

*Oefen online op :
Online Oefentoets Focusthema 5 of Kweetet Taak W.O. Focusthema 5

*Maak gebruik van de laatste pagina van het werkkatern om je les in te studeren en jezelf goed voor te bereiden op de toets! Vink aan wat je reeds kan.

Hieronder de laatste filmpjes:

Grietje en Willem leefden in de Nieuwe Tijden (deel 1), een periode die gekenmerkt werd door de veel nieuwe ontdekkingen en door vorsten die over hun rijk regeerden. Grietje woont op het platteland en moest heel hard werken samen met haar familie. Veel tijd om te spelen was er niet. Willem woont in de stad en moet meehelpen in de weverij.

Christoffel Columbus is de beroemdste ontdekkingsreiziger uit deze periode. Hij is vooral bekend door de ontdekking van ‘Amerika’. Columbus dacht in Indië te zijn, maar had in werkelijkheid een ‘Nieuwe Wereld’ ontdekt. In dit filmpje kom je er meer over te weten.

https://www.youtube.com/watch?v=AzpDclUsxY0

Celina leefde in de Nieuwe Tijden (deel 2), een periode die vooral gekenmerkt wordt door het ontstaan van de fabrieken. Ook Celina moest heel hard werken en vroeg op om samen met haar familie naar de fabriek te vertrekken om er de hele dag hard te werken. Dit filmpje geeft een mooi beeld van hoe het er in die tijd aan toe ging.

https://www.schooltv.nl/video/fabrieksarbeiders-dikke-wolkenstof-en-onveilige-machines/

 

#BEDNET #pyjamadag – Schoolbanken inruilen voor slaapbanken

Iedereen mocht vandaag (vrijdag 9/3) in pyjama naar school komen! Niet om in te slapen, maar om Bednet te steunen. Bednet zorgt ervoor dat kinderen die langdurig ziek zijn, toch de lessen kunnen mee volgen aan de hand van een computer en een camera. Geweldig initiatief, toch?

Het vijfde leerjaar ruilde voor 1 dag de schoolbanken in voor slaapbanken.
Stem op de foto van onze klas en misschien winnen wij wel 1 van de fantastische prijzen!

Wat kan onze klas winnen?

De hoofdprijs zijn pyjama’s van Woody en cinematickets voor de hele klas.
Bovendien krijgt elke leerling uit het basisonderwijs een Bednetpoes cadeau.

STEMMEN VIA DEZE LINK:

https://pyjamadag.bednet.be/project/11777

DELEN MAG!!!

 

PSX_20180309_194030 (1)

De middeleeuwen

Na de oudheid breekt de tijd aan van de middeleeuwen. De middeleeuwen worden vooral gekenmerkt door het ontstaan van de burchten of kastelen en de eerste steden. Arnaud, Conrad en Margaretha leefden in deze periode. Arnaud was een boerenzoon en moest heel hard werken op het land samen met zijn ouders en familie. Conrad was in de leer bij een smid. Hij had het al iets beter dan zijn vriend Arnaud. Margaretha leefde op het kasteel. Haar vader is kasteelheer. In dit filmpje ontdek je hoe het er in de middeleeuwen aan toe ging.

https://www.youtube.com/watch?v=PC5wfQXm9dkAfbeeldingsresultaat voor middeleeuwen focusthema 5

Krokusbrunch 🍴

Niet vergeten!!

Morgen worden alle leerlingen en leerkrachten verwend door het oudercomité met een heerlijke krokusbrunch. Er zijn dus geen warme maaltijden te verkrijgen en boterhammetjes moeten voor 1 dag niet door de mama’s en papa’s worden gemaakt. 😊

Alvast een dikke bedankt aan ons oudercomité!

W.O. Focusthema 5

We zijn gestart aan het 5de focusthema waarin we opnieuw onze geschiedenis induiken.

Lenige Hinde en Sterke beer leefden in de Prehistorie. Geen eenvoudige periode! Er loeren gevaren achter elke boom en struik. Tijdens deze periode evolueert de mens van jager naar landbouwer. Onderstaand filmpje geeft je een beeld van hoe de mensen (over)leefden tijdens deze periode. Het filmpje gaat voornamelijk over de periode waarin de mens al geleerd had om de grond te bewerken en dieren te verzorgen (landbouwers).

https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3536/Steentijd%3A%20Jagers%20en%20verzamelaars

Wil je wel eens weten hoe de mens nu eigenlijk ontstaan is? Bekijk onderstaand filmpje waarin Maurice je meer vertelt over het ontstaan van ‘de mens’.

https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3357/Ontstaan%20van%20de%20mens%2C%20Homo%20sapiens

 

Na de Prehistorie breekt de tijd aan van de Grieken en de Romeinen of de Oudheid. Cornelius en Aurelia leefden in deze periode. De Romeinen veroverden een heel groot deel van het huidige Europa en kwamen zo ook in onze gebieden terecht. In dit filmpje ontdek je hoe het er bij de Romeinen aan toe ging.

https://www.youtube.com/watch?v=yJ1wQ94S8XU&t=173s

Gerelateerde afbeelding