Herinnering! Start actie Helm op Fluo Top!

Afbeeldingsresultaat voor helm op fluo top

Zichtbaar en veilig naar school

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier aanmoedigen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor leuke beloningen en prijzen.

In schooljaar 2018-2019 kunnen leerlingen met hun kaart opnieuw gratis naar het Serpentarium in Blankenberge en naar ZOO Antwerpen of Planckendael. Verder vallen er ook een aantal klasuitstappen te winnen.

Naast deze fijne beestenboel zijn er nog andere leuke beloningen en prijzen, van toppers zoals Nutcase en gofluo.

De actie loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 75 schooldagen. Wie ’s morgens met een fluohesje naar school komt, krijgt een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op.

Laat jullie dus vanaf morgen allemaal goed zien!!!!!!!!

Tot morgen!

Juf Stefanie

 

Advertenties

Morgen: Saved by the Bell !!!

 

Saved by the bell

Schoolbellen luiden voor het recht op goed onderwijs!

Ook dit jaar luiden honderden scholen in het hele land op vrijdag 5 oktober de schoolbel extra veel en lang.

Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar wereldwijd horen meer dan 264 miljoen kinderen en jongeren de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Om allerlei redenen kunnen die kinderen niet naar school gaan. Nochtans is goed onderwijs dé hefboom voor ontwikkeling.

Daarom vraagt Studio Globo aan alle scholen om op 5 oktober de schoolbel extra te laten rinkelen. Dat is de symbolische actie Saved by the bell.

Op 5 oktober is het ook de Internationale dag van de Leerkracht. We zetten niet alleen onze eigen leerkrachten in de schijnwerpers, maar ook alle leerkrachten overal ter wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven.

Met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (of SDG’s) vraagt men wereldwijd meer aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs. Het is niet alleen belangrijk dat kinderen en jongeren naar school gaan, ook het aangeboden onderwijs moet van goede kwaliteit zijn om het schooltraject succesvol af te ronden. Alle actoren moeten hun verantwoordelijkheid nemen: de overheid, de schooldirecties, de leerkrachten … maar ook de ouders en de leerlingen zelf.

Met Saved by the bell willen we de politici en beleidsmakers herinneren aan hun engagement om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (of Sustainable Development Goals) te realiseren tegen 2030.

Vorig jaar deden meer dan 500 scholen mee; goed voor zo’n 145.000 leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten. Ook in het buitenland klinkt er meer en meer belgeluid voor het recht op goed onderwijs.

Ook onze school sluit bij de actie aan!

Morgenvroeg hoeven de kinderen voor één keer de boekentas niet naar zijn normale plaats te brengen maar op het muurtje van de speelplaats achter te laten.

Daarna luiden we samen met Vicepremier, titelvoerend burgemeester en tevens minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om 9u de schoolbel voor alle kinderen in de hele wereld die recht hebben op goed onderwijs.

Tot morgen!

Groetjes
Juf Stefanie